Ваш браузер устарел.

Для того, чтобы использовать все возможности сайта, загрузите и установите один из этих браузеров.

скрыть

Article

  • Title

    On the mechanism of particles breaking inside the channels of the homogenizer

  • Authors

    Yurchenko B. V.

  • Subject

    FUNDAMENTAL AND APPLIED SCIENCES PROBLEMS

  • Year 2007
    Issue 1(27)
    UDC 637.134
    DOI
    Pages 219-224
  • Abstract

    It is shown, that the fat particles breaking in the valve homogenizers may be caused by the inertia forces, which appear as the result of the particle acceleration when approaching the valve slut.

  • Keywords
  • Viewed: 939 Dowloaded: 0
  • Download Article
  • References

    1.    Walstra W. Preliminary Note on the Mechanism of Homogenization // Netherlands Milk Dairy Journal. — 1969. — Vol. 23. — P. 290.
    2.    Loo C. Letters of the Editor on “The cavitation Theory of Homogenization” by McKillop and others // J. of Dairy Science. — 1955. — Vol. 38. — 932.
    3.    Рибендер II.А.  К теории образования эмульсии // Коллоид. журн., 1946. — Т. 8,  вып. 3. — С. 157 — 173.
    4.    Материалы XII Междунар. конгресса работников молочного дела. — 1951. — Т 1. — С. 113.
    5.    Барановский Н.В. Влияние гидравлических факторов на степень дисперсности жира при гомоге-низации молока: Автореф. дис…. канд. техн. наук. — М.: МТИММП, 1955. — 16 с.
    6.    Лаврентьев М.А. Методы теории функций комплексного переменного / Лаврентьев М.А., Шабат Б.В. — М.: Наука, 1965. — 716 с.
    7.    Phipps L. Mechanism of oil Droplet Fragmentation in High Pressure Homogenizators // Nature. — 1971. — Vol. 233. — P. 617.
     

  • Creative Commons License by Author(s)